Willem II vloert Eindhoven en is koploper

27 september 2013, 21:52   Bijgewerkt: 27 september 2013, 22:03

Willem II heeft de topper in de Jupiler League tegen FC Eindhoven gewonnen. De wedstrijd in het Koning Willem II Stadion eindigde vrijdag in een 3-2 zege voor de Tilburgers, die daarmee de koppositie overnemen van FC Dordrecht. De winnaar van de eerste periode speelt zondag nog wel uit tegen FC Oss.

Willem II had in de openingsfase het betere van het spel en dat resulteerde al in de veertiende minuut in de 1-0. Publiekslieveling Ali Messaoud scoorde met een schot van net buiten het strafschopgebied. Jens van Son herstelde vijf minuten later de balans. Hij scoorde van dichtbij, op aangeven van Fries Deschilder.

1-1 leek ook de ruststand te gaan worden. Scheidsrechter Bas Nijhuis, na zijn niet al te overtuigende optreden bij PSV- Ajax van afgelopen weekend teruggezet naar de Jupiler League, besloot geen extra tijd bij te tellen. Toch liet hij langer doorspelen en daarvan profiteerde Willem II. Ruud Boymans kopte ongedekt raak uit een corner.

In de tweede helft speelde Eindhoven iets aanvallender, maar Jeroen Lumu besliste de ontmoeting dik tien minuten voor tijd na een fraaie aanval (3-1). Met een intikker zorgde Josemar Makiavala nog wel voor een spannende slotfase, maar verder dan 3-2 kwamen de Eindhovenaren niet. Willem II leidt nu met twintig punten uit tien wedstrijden, voor Dordrecht (negentien), Telstar en Eindhoven (beide zeventien).

FC Emmen speelde met 0-0 gelijk bij middenmoter MVV en heeft nu zestien punten, goed voor een keurige vijfde plaats. Almere City FC nam ondertussen verder afstand van de onderste plaatsen. De Flevolanders wonnen verrassend met 1-3 bij Helmond Sport, door goals van Tim Receveur, Vincent Janssen en Enzio Boldewijn. Dave Nieskens deed in blessuretijd wat terug namens Helmond Sport, dat met veertien punten negende staat. Almere City FC bezet met elf punten de zestiende positie.