Dortmund haalt uit, Bayern wint met klein verschil

Ger
28 september 2013, 17:30   Bijgewerkt: 28 september 2013, 17:36

Borussia Dortmund heeft de thuiswedstrijd tegen SC Freiburg gebruikt om het doelsaldo flink op te vijzelen. De lijstaanvoerder van de Bundesliga versloeg de laagvlieger zaterdag met 5-0.

Marco Reus en Robert Lewandowski namen ieder twee doelpunten voor hun rekening. Invaller Jakub Blaszczykowski zorgde voor de laatste treffer. Freiburg speelde de gehele tweede helft met tien man. Op slag van rust kreeg Fallou Diagne een directe rode kaart voor het neerhalen van de doorgebroken Lewandowski.

Bayern München kwam evenals Dortmund op negentien punten. De overwinning van de titelverdediger had echter weinig glans. Voor eigen publiek werd het tegen VfL Wolfsburg slechts 1-0. Thomas Müller zorgde na ruim een uur spelen voor het enige doelpunt. Basiskracht Arjen Robben was een minuut eerder naar de kant gehaald.

Bayer Leverkusen blijft op een punt van Dortmund en Bayern staan. De nummer drie van de ranglijst won thuis met 2-0 van Hannover 96. Simon Rolfes en Sidney Sam scoorden. Zonder de geblesseerde Klaas-Jan Huntelaar speelde Schalke 04 doelpuntrijk gelijk bij 1899 Hoffenheim: 3-3. Na de eerste helft stonden de bezoekers nog met 1-3 voor.

Trainer Jos Luhukay boekte een zege met Hertha BSC. Op eigen veld werd FSV Mainz 05 met 3-1 verslagen. In de tweede helft repareerde Hertha met drie treffers een vroeg opgelopen achterstand.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen