Utrecht en Roda delen punten na spektakelstuk

28 september 2013, 21:57   Bijgewerkt: 28 september 2013, 22:04

FC Utrecht heeft in eigen huis de punten moeten delen met Roda JC. Beide ploegen deden hun best om het publiek te vermaken, en met succes. Onder meer een strafschop, een eigen doelpunt en een rode kaart droegen daaraan bij. Eindstand: 3-3.

Daarna lag de wedstrijd open en probeerden beide ploegen er via de counter uit te komen. Krisztián Németh kreeg na bijna een halfuur spelen dé kans om zijn ploeg op gelijke hoogte met Utrecht te brengen, maar faalde oog in oog met doelman Robbin Ruiter. Nog geen minuut later zette Mark-Jan Fledderus de bal goed voor en scoorde de Hongaar met het hoofd alsnog de 1-1. Even later kreeg dezelfde Németh de mogelijkheid om via een strafschop zijn ploeg ook nog op voorsprong te zetten. Ruiter koos echter de goede hoek en voorkwam dat zijn ploeg op achterstand kwam.

Kort daarna kwam FC Utrecht op vreemde wijze op voorsprong. De Domstedelingen kregen een vrije trap aan de linkerkant van het veld. Jens Toornstra trapte de bal vanaf dertig meter met een grote curve richting het doel van Roda en via de paal en het achterhoofd van doelman Filip Kurto verdween het speeltuig in het doel, ruststand: 2-1.

In de tweede helft kregen beide ploegen veel ruimte voor de counter, waarbij Roda JC {image[291411][right-half][]}de meest effectieve bleek. FC Utrecht gaf af en toe veel ruimte weg en daar kon Fledderus van profiteren. Op de rand van de zestien kon de middenvelder prachtig binnenschuiven met de wreef, 2-2. Maar daarmee was het stuk nog niet ten einde. Even later werd Németh vrijgespeeld door Hupperts, ook hij kreeg veel ruimte en ook hij schoot prachtig binnen in de lange hoek: 2-3.

Het slotakkoord zou komen op naam van Jens Toornstra. De middenvelder krulde een vrije trap van zo’n twintig meter prachtig in de korte hoek, waarbij doelman Kurto er overigens niet goed uitzag. 3-3. Drie minuten voor tijd ontving driftkikker Yoshiaki Takagi nog zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en moest dus het veld verlaten. Strijd, zes doelpunten, een penalty en een rode kaart leverden FC Utrecht en Roda JC uiteindelijke allebei een punt op.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!