Feyenoord vertoont matig spel, maar wint van ADO

29 september 2013, 16:27

Feyenoord heeft zondagmiddag weinig moeite gehad met ADO Den Haag. Na onder andere drie goals van Graziano Pellè leek het uit te gaan lopen op een monsterscore, maar in de slotfase mochten de Hagenezen er zomaar twee scoren. Het werd uiteindelijk 4-2 in Rotterdam.

En dat terwijl de thuisploeg zo voortvarend begon. Graziano Pellè, niet alleen de topscorer maar zondagmiddag ook de aanvoerder van Feyenoord, zette al na zes minuten de 1-0 op het scorebord. De spits dook ineens, maar zijn inzet werd gered door ADO-doelman Gino Coutinho. In de rebound kon hij echter alsnog simpel binnentikken bij de paal. Daarna zakte het dus behoorlijk in. Het kwam dan ook als een verrassing én als een opluchting dat Bruno Martins Indi vlak voor rust besloot uit te halen. Zijn schot zeilde op mooie wijze laag in de verre hoek: 2-0.

Doelpuntenmaker Pellè leek het wel leuk om ook in de tweede helft na zes minuten te{image[291426][right-half][]} scoren. Bij de voorzet van linksback Miquel Nelom kwam de Italiaan goed voor zijn man, om vervolgens de bal via de wreef in de hoek te drukken: 3-0. Ondanks ‘plan B’ van Maurice Steijn om Jerson Cabral te wisselen voor Michiel Kramer, was de wedstrijd na een uur gespeeld. Het was alleen nog de vraag met hoeveel doelpunten de Rotterdammers zouden gaan winnen, want kort daarna nam Aaron Meijers per ongeluk invaller Samuel Armenteros mee toen hij uitgleed. Pellè faalde niet vanaf elf meter en koos de lege hoek: 4-0. Doelman Coutinho moest daarvoor geblesseerd het veld verlaten. Voor hem kwam Martijn de Zwart.

Het gevolg van een grote voorsprong met nog veel tijd op de klok, is óf een monsterscore, óf een tegenvallend slot. Dat laatste was helaas toch wel het geval. En juist wanneer ADO in het ‘Haags Kwartiertje’ de eer kon redden, miste spits Mike van Duinen vanaf elf meter. Stefan de Vrij mocht hem hartelijk bedanken: hij tikte Kramer onderuit, terwijl de invaller onmogelijk nog bij de bal kon. Feyenoord speelde niet best en gaf zelfs nog twee onnodige goals weg. Oude bekende Van Haaren benutte overtuigend een rebound én scoorde via het hoofd van Clasie. Eindstand: 4-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen