McClaren inspireert Derby County tot comeback

2 oktober 2013, 16:53   Bijgewerkt: 2 oktober 2013, 17:03

Steve McClaren werd maandag aangesteld als manager van Derby County. In het duel met Ipswich Town zat hij dinsdagavond nog niet op de bank, maar op de tribune. McClaren zag zijn nieuwe team met een flinke achterstand de rust ingaan. Een speech van de oud-oefenmeester van FC Twente deed vervolgens wonderen.

Al na een kwartier spelen stond het 1-3 voor de bezoekers, terwijl na een half uur het verschil nog iets opgerekt werd. Voor McClaren reden genoeg om de tribune te verlaten en de spelers in de kleedkamer toe te spreken. Twee wissels werden doorgevoerd en het leek alsof een compleet nieuw Derby de mat bespeelde. De ploeg wist zich terug te vechten en pakte uiteindelijk zelfs een punt: 4-4.

McClaren wil zich bij Derby County graag bewijzen in Engeland. Met de nationale ploeg was hij weinig succesvol. Hoewel hij vervolgens met FC Twente kampioen werd, liepen zijn avonturen daarna weer op teleurstellingen uit.

"We zijn altijd een doelwit, omdat wij vooraan staan", aldus McClaren tegen Sky Sports. "Bij de nationale ploeg sta je bovendien onder een veel groter vergrootglas dan bij een club. Maar tijd heelt alle wonden, en dat heeft het ook gedaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen