Vitesse gaat kopje onder op Haagse zandvlakte

2 oktober 2013, 17:27

Vitesse en lonkende kopposities, het is geen gelukkige combinatie. Nadat de club vorig seizoen al meerdere keren leek te schrikken van de kans om koploper te worden, liet het ook nu de kans liggen om de eerste plaats op de ranglijst over te nemen. Bij winst op laagvlieger ADO Den Haag was Vitesse de nieuwe nummer één van de Eredivisie geweest, maar het verloor de inhaalwedstrijd met 2-1.

De wedstrijd tussen ADO en Vitesse stond eigenlijk al 2,5 week geleden op het programma, maar op zaterdag 14 september bleek het veld in het Kyocera Stadion niet bespeelbaar. Het regende die dag flink en omdat het afwateringssysteem van het Haagse stadion dienst weigerde, kwam de grasmat onder water te staan en was voetballen niet mogelijk. Er moest dus een inhaaldatum geprikt worden en omdat de kalender overvol is, kwam de KNVB uit op deze woensdagmiddag.

veld gras

veld gras

Goed voetballen was op de Haagse zandvlakte onmogelijk en dat leek ADO eerder te beseffen dan Vitesse. De thuisploeg gooide de beuk er in en zette Vitesse, dat te veel vergeefs de combinatie bleef zoeken, vast. De Arnhemmers pasten hun strijdwijze pas na 45 minuten aan, maar toen was het al 1-0. Michiel Kramer, de spits van ADO, tikte na zeven minuten een voorzet vanaf de rechterkant van Dion Malone binnen.

Wat Pröpper kon, kon ADO-speler Mathias Gehrt echter beter. Vijf minuten na de gelijkmaker zorgde de Deen er voor dat het met ruim 7.000 toeschouwers gevulde Kyocera Stadion toch weer kon juichen. Waar Pröpper vanaf een meter of twintig schoot en scoorde, nam Gehrt de bal vanaf zeker 25 meter op zijn slof. Zijn pegel zeilde over Velthuizen heen in het Arnhemse doel.

De pegel van Gehrt leverde ADO de tweede zege van het seizoen op en Vitesse de tweede nederlaag. Bovendien kunnen de Arnhemmers de koppositie in de Eredivisie voorlopig even vergeten. Die blijft in handen van FC Twente, dat één punt meer heeft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen