Ambrosini goud waard, Frankfurt wint ruim bij APOEL

3 oktober 2013, 23:02   Bijgewerkt: 4 oktober 2013, 00:05

Fiorentina kent een uitstekende rentree in Europa. De equipe van coach Vincenzo Montella won donderdag, ondanks de absentie van spitsenkoppel Mario Gomez- Giuseppe Rossi, in de Europa League met 1-2 bij Dnjepr Dnjepropetrovsk. Eerder had La Viola in de poulefase al met 3-0 gewonnen van Paços de Ferreira. Eintracht Frankfurt had op Cyprus geen moeite met APOEL Nicosia: 0-3.

Het veld in Oekraïne lag er allesbehalve goed bij. Niet gunstig voor Fiorentina, dat zo maar moeizaam zijn geliefde combinatiespel kon spelen. Toch gingen de Italianen, ook nog geplaagd door personele problemen, goed om met de omstandigheden. Massimo Ambrosini, afgelopen zomer overgenomen van AC Milan, kopte in de 73ste minuut het winnende doelpunt tegen de touwen (1-2). Door twee rake penalty's in een tijdsbestek van drie minuten was de score op 1-1 gekomen.

Fiorentina eindigde de wedstrijd met tien man omdat David Pizarro vlak voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg, maar de ploeg uit Florence hield stand. Daardoor gaat het met zes punten uit twee wedstrijden aan kop in groep E.

Ook Frankfurt is nog zonder puntenverlies, in poule F. De Duitsers wonnen opnieuw met 3-0. Deze keer was APOEL Nicosia op Cyprus het slachtoffer. Twee weken terug was Girondins Bordeaux in Duitsland hetzelfde overkomen. Aritz Borda Etxezarreta (eigen goal), Srdjan Lakic en Sebastian Jung scoorden voor Frankfurt. Bordeaux verloor ook van Maccabi Tel Aviv. Barak Itzhaki en Dor Micha bogen in de laatste twintig minuten een 1-0 achterstand om in een 1-2 zege voor de gasten uit Israël.