Sparta klopt Graafschap, Willem II mist koppositie

5 oktober 2013, 20:45

Sparta Rotterdam heeft de wedstrijd tegen De Graafschap, waarbij werd gespeeld om de tweede plaats in de Jupiler League, gewonnen. De Kasteelheren zegevierden op het eigen Kasteel met 3-0 over de Achterhoekers.

De Graafschap had in de openingsfase het betere van het spel en kreeg ook de eerste kans om op voorsprong te komen. Anco Jansen verschalkte Khalid Sinouh uit een vrije trap, maar de binnenkant van de paal redde Sparta.

Na 23 minuten was het aan de andere kant wel raak. Pieter Langedijk schoot in de rebound raak en bracht Sparta daarmee op 1-0. Johan Voskamp zorgde een klein kwartier later, met een harde uithaal, voor het tweede Rotterdamse doelpunt. In blessuretijd bepaalde de aanvaller de eindstand op 3-0.

Sparta staat nu op de tweede plaats, met 21 punten uit elf wedstrijden. Het verschil met koploper FC Dordrecht, dat vrijdag met 4-3 won van Telstar, bedraagt twee punten. Willem II had op gelijke hoogte kunnen komen met Dordrecht, maar verloor verrassend bij FC Emmen (1-0). Wouter Weghorst tekende in de 66ste minuut voor het enige doelpunt. Derhalve blijven de Tilburgers derde, samen met FC Eindhoven. Beide clubs hebben twintig punten. FC Emmen staat nu met één punt minder vijfde. De Graafschap heeft achttien punten en neemt daarmee de zesde positie in.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen