Jong PSV en Jong Ajax onderuit, rentree Narsingh

6 oktober 2013, 16:43   Bijgewerkt: 6 oktober 2013, 16:50

Luciano Narsingh heeft zijn rentree gemaakt op de Nederlandse velden. De rechtsbuiten van PSV speelde na langdurig blessuretijd voor het eerst weer een officiële wedstrijd. In de uitwedstrijd tegen Achilles '29 deed Narsingh de eerste helft mee, waarna PSV met 0-2 voor stond in Groesbeek. Zonder Narsingh gaven de beloften van PSV het nog weg: 3-2. Jong Ajax ging ook onderuit: Excelsior was op Woudestein met 3-1 te sterk.

De wedstrijd tussen Achilles '29 en Jong PSV stond vooral in het teken van de terugkeer van Narsingh. De buitenspeler zette in de wedstrijd een belangrijke stap in de revalidatie van zijn knieblessure. Narsingh luisterde zijn rentree op met een assist.

Jong PSV kwam met Narsingh op 0-2, door doelpunten van Menno Koch en Mohamed Rayhi. In de theepauze leek er niets aan de hand voor de Eindhovenaren. Narsingh deed een helft ritme op en werd gewisseld. Na rust gaf Jong PSV de wedstrijd nog volledig uit handen. Kursad Surmeli tekende voor de aansluitingstreffer van de Groesbekers, alvoren Freek Thoone er met twee treffers (waaronder een strafschop) voor zorgde dat Achilles '29 met drie punten aan de haal ging. De treffers vielen allebei in de absolute slotfase van het duel.

Jong Ajax heeft zichzelf ook geen goede dienst bewezen. In de uitwedstrijd tegen Excelsior gingen de Amsterdamse talenten met 3-1 onderuit. Jeff Stans had namens de thuisploeg maar vier minuten nodig om voor de voorsprong te zorgen. Nadat Vincent Vermeij Ajax terug in de wedstrijd bracht, was het even later Jordan Botaka die Excelsior weer aan de leiding bracht. Botaka zorgde ook voor het slotakkoord, door de 3-1 binnen te schieten in de 94e minuut.