Kuyt: "Turken geven hun leven voor kwalificatie"

7 oktober 2013, 16:49   Bijgewerkt: 7 oktober 2013, 16:59

Dirk Kuyt en Wesley Sneijder kijken uit naar het WK-kwalificatieduel van Nederland met Turkije, dat voor hen een speciaal tintje heeft. Beide spelers voetballen in de Turkse Süper Lig, wat betekent dat het tweetal dinsdag tegenover veel teamgenoten staat. Een gemakkelijk wedstrijd zal het niet worden, zo stelt het duo.

Sneijder het een 'apart' idee om tegen de Turken te spelen. "Zeker als wij onze eerste wedstrijd winnen (vrijdag tegen Hongarije, red.) en zij ook (vrijdag tegen Estland), waardoor plaatsing nog interessant wordt voor hun. En voor ons ook: we weten allemaal dat we bij de eerste zeven moeten eindigen. Dus kan het nog wel eens een leuke ontmoeting worden", stelt Sneijder tegenover de camera's van Telesport.

De wedstrijd leeft enorm in Turkije. "Om nog kans te maken op een plek op het WK moeten ze beide wedstrijden winnen. Daar doen ze alles voor." Kuyt beaamt dat: "Die jongens gaan hun leven geven om zich te kwalificeren voor de play-offs. Maar zoals Wesley al zei, moeten we zelf beide wedstrijden winnen om het onszelf gemakkelijker te maken op het WK."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen