Klachten over politie-inzet Fortuna-MVV onderzocht

8 oktober 2013, 11:44

Burgemeester Sjraar Cox van de gemeente Sittard-Geleen laat uitgebreid onderzoek doen naar de politie-inzet bij de wedstrijd Fortuna Sittard- MVV van afgelopen vrijdag. Na afloop van de Limburgse derby regende het klachten over het politieoptreden.

In totaal ontvingen de gemeente, Fortuna Sittard en de politie 104 klachten. "Deze signalen neem ik serieus, vandaar dat ik de kwestie in de volle breedte onderzocht wil zien", vermeldt de burgemeester op de gemeentelijke website. "Pas als we een compleet beeld hebben van de gang van zaken afgelopen vrijdag, kunnen we conclusies trekken over wat anders had moeten gaan."

Bij het politieoptreden raakten onder andere twee meisjes van twaalf jaar gewond, en werden er in totaal vijf mensen opgepakt. Fortuna-fans werden naar eigen zeggen na afloop bij elkaar gedreven, waarna politiepaarden in galop door de groep fans heen liepen. Daarop ontstonden opstootjes. Directeur Martin Masset van Fortuna sprak daags na het duel van 'excessief geweld tegen onder meer vrouwen en kinderen'.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen