Vorm: "Bony jaagt je echt de stuipen op het lijf"

10 oktober 2013, 09:38

Michel Vorm zag deze zomer dat Wilfried Bony de gelederen van Swansea City voor een slordige zestien miljoen euro kwam versterken. De Ivoriaanse aanvaller kwam over van Vitesse, maar wist het net nog niet bijster vaak te vinden voor de Premier League-club. Swansea-manager Michael Laudrup gaf reeds aan geduld te hebben met Bony. Doelman Vorm, die momenteel bij Oranje verblijft, is onder de indruk van de Ivoriaan.

De doelman vindt Bony een indrukwekkende verschijning: "In de kleedkamer zie je pas wat een monster het is. Fysiek is hij bizar sterk, hij jaagt je echt de stuipen op het lijf.”, zo stelt Vorm volgens Telesport.

Waar Bony 51 doelpunten voor Vitesse wist te maken in 69 eredivisiewedstrijden, wist de aanvaller in de Premier League tot dusver één keer het net te vinden. Vorm heeft echter veel vertrouwen in zijn collega bij Swansea: "Bony komt er wel. Op de training zie je dat hij een echte doelpuntenmachine is, hij is heel rustig voor het doel. En hij schiet zó hard, niet normaal.”, zo klinken de complimenten van de doelman.

Vorm durft de vergelijking aan te gaan tussen Bony en Robin van Persie, de topschutter van Manchester United en het Nederlands elftal: "Bij Robin denk ik altijd aan ballet, alles is sierlijk aan hem. Bony is een heel ander type, die heeft Afrikaanse power, maar ook een goede techniek. Als hij elke week speelt, gaat hij 15 tot 20 goals maken, dat weet ik 100 procent zeker.”, zo stelt Vorm.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen