Janmaat: "Lekker om zo'n wedstrijd te spelen"

12 oktober 2013, 00:44   Bijgewerkt: 12 oktober 2013, 10:18

Voor Oranje stond niets meer op het spel, maar het voetbalde tegen Hongarije alsof het een belangrijke WK-wedstrijd speelde. De ploeg van coach Louis van Gaal zette de tegenstander negentig minuten lang onder druk en speelde bij vlagen geweldig voetbal. Rechtsback Daryl Janmaat genoot van de wedstrijd in de ArenA.

"Dit was een heel mooie wedstrijd", trapt de rechtsback een open deur in. "Zo'n resultaat, tegen een land als Hongarije, is echt heel goed. Iedereen was vanaf de eerste minuut scherp." En dat terwijl er voor Oranje, op sportieve eer en een kans op een rol als groepshoofd bij de komende WK-loting na, niets op het spel stond. "We konden om die reden lekker vrijuit voetballen. Heerlijk om zo'n wedstrijd te spelen."

Zelf speelde Janmaat ook weer een prima wedstrijd. De rechtsback verzorgde de assist bij de 1-0, zijn voorzet werd ingekopt door Robin van Persie. "Het geeft een lekker gevoel om zo vroeg in de wedstrijd betrokken te zijn bij een doelpunt", geeft hij toe tegen FCUpdate.nl. "Toen ik die voorzet gaf, wist ik al wel dat hij goed was."

Ook na die 1-0 bleef Janmaat prima spelen en zich nadrukkelijk bemoeien met het vloeiende aanvalsspel van Oranje. De rechtsback lijkt, in die rol, inmiddels een vaste waarde in het elftal van coach Louis van Gaal. Zo wil hij zichzelf echter nog niet noemen. "Het klopt dat ik de laatste tijd veel gespeeld heb in Oranje. Maar zeker van mijn plek ben ik niet. Zoals de bondscoach onlangs aangaf zijn maar drie spelers (Van Persie, Robben en Strootman, red.) momenteel al zeker van een WK-ticket. De anderen, waaronder ik, moeten knokken. Dus een zekerheid voel ik me niet per se, maar het is duidelijk dat ik wel een goed gevoel overgehouden heb aan dit duel."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen