Cruciale zege voor Ecuador, Uruguay in wachtkamer

12 oktober 2013, 09:33   Bijgewerkt: 12 oktober 2013, 10:33

Ecuador heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag uitstekende zaken gedaan in de strijd om kwalificatie voor het WK in Brazilië. In eigen land won het met 1-0 van Uruguay, waardoor Uruguay zich naar alle waarschijnlijkheid kan opmaken voor twee playoff-duels met een land uit Azië. De Ecuadoriaanse zege is goed nieuws voor Oranje, aangezien de kans op een plak bij de eerste acht op de FIFA-ranking vergroot wordt.

In het Estadio Olímpico Atahualpa kende Ecuador allesbehalve een gemakkelijke avond. Waarschijnlijk maakt bondscoach Reinaldo Rueda dit geen bal uit, aangezien zijn ploeg de essentiële overwinning wel over de streep wist te trekken. Een doelpunt van Jefferson Montaño in de dertigste minuut was genoeg voor het thuisspelende land. Vitesse-flankspeler Renato Ibarra kwam tien minuten voor tijd binnen de lijnen bij Ecuador.

Doordat de ploeg van Luis Suaréz en Edinson Cavani niet tot scoren kwam in Ecuador, zijn de Uruguayanen zeer waarschijnlijk overgeleverd aan de beslissende play-offs, waar de vijfde plaats recht op geeft. Uruguay staat drie punten achter Ecuador en Chili, moet het opnemen tegen reekswinnaar Argentinië en moet vrezen voor een salonremise tussen Ecuador en Chili, die uitgerekend elkaar nog treffen. Uruguay kan niet meer ingehaald worden door Venezuela, dat al klaar is, na een 1-1 gelijkspel tegen Paraguay.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen