Complimenten voor De Jong, ondanks 'domme' kaart

12 oktober 2013, 10:16   Bijgewerkt: 12 oktober 2013, 15:33

Het was genieten in de Amsterdam ArenA, toen Oranje een ware voetbalshow weggaf en maar liefst met 8-1 te winnen van Hongarije. De motor van het Nederlands elftal liep op volle toeren en op aanvoerder Robin van Persie, die het doelpuntenrecord van Oranje wist te verbreken, waren terecht alle ogen gericht. Desalniettemin werd er ook vol lof gesproken over het optreden van Nigel de Jong, die jammer genoeg wel een gele kaart pakte, waardoor hij tegen Turkije geschorst zal zijn.

Kevin Strootman zag dat Nigel de Jong weer zijn partner was op het middenveld van Oranje. Dit tot vreugde van de middenvelder van AS Roma: “Nigel pakt elke bal af. Hij is er lang niet bij geweest, maar doet het bij AC Milan weer heel goed en nu bij Oranje dus ook. Jammer dat hij er dinsdag tegen Turkije niet bij is", zo stelt Strootman volgens NUsport, waarmee hij doelt op de door De Jong opgelopen schorsing.

Het opstellen van De Jong betekende dat Strootman en ook Rafael van der Vaart meer vrijheid en ruimte kregen, zo geeft ook Strootman aan:  “De laatste interlands speelden we met de punt naar voren en dan was ik één van de controleurs. Nu was dat anders. Doordat we met de punt naar achteren speelden, kwamen Rafael van der Vaart en ik afwisselend voor de goal. Dat is lekker spelen.”, aldus de oud-PSV’er.

Bondscoach Louis van Gaal was duidelijk tevreden na afloop van het duel met de Hongaren, maar was niet gediend van de gele kaart van De Jong: "Ik vind het dom en dat heb ik ook tegen Nigel gezegd. Het is hetzelfde als eerder met Robben: je helpt je team er niet mee.”, aldus Van Gaal volgens Telesport, waarmee de bondscoach dus de vergelijking maakt met de gele kaart van Robben tegen Estland (2-2).

Overigens kan Van Gaal zich wel inleven in de middenvelder van Milan: "Voor Nigel heb ik wel wat meer begrip dan voor Robben. Hij kreeg een heel harde schop tegen de achillespees waaraan hij geopereerd is en die hem een jaar buiten Oranje heeft gehouden.”, zo stelt Van Gaal.

Dat De Jong de confrontatie met Turkije in Istanbul verstek moet laten gaan, is zuur voor de middenvelder. Het dwingt Van Gaal tot het aanbrengen van mutaties in zijn elftal. De Oranje-bondscoach gaf aan dat hij al van plan was om wijzigingen door te voeren in zijn ploeg: "Ik was sowieso al van plan om wat te veranderen, maar nu ben ik verplicht dat te doen.'' Het is nog niet bekend of er een vervanger voor De Jong oproepen zal worden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen