Willem II en De Graafschap stellen teleur

12 oktober 2013, 18:25   Bijgewerkt: 12 oktober 2013, 20:31

De topper in de Jupiler League tussen Willem II en De Graafschap heeft zaterdag geen spektakel opgeleverd. Het duel in het Koning Willem II Stadion eindigde zoals hij begon: 0-0. FC Eindhoven en FC Emmen hielden elkaar op 2-2.

Met name voor rust bakten Willem II en De Graafschap er maar weinig van. Het fluitconcert van de Tilburgse fans na de eerste helft viel volledig te begrijpen. In het tweede bedrijf speelde Willem II met meer druk naar voren, wat al snel leidde tot een grote kans van Gaby Jallo. Hij schoot echter over.

Niet veel later kreeg Ruud Boymans een goede mogelijkheid om de score te openen, maar hij stuitte op De Graafschap-doelman Jasper Heusinkveld. Uiteindelijk bleef het bij 0-0, al kregen beide teams in de slotfase nog een dot van een kans voor de volle drie punten. Namens De Graafschap kon Nathan Kabasele net niet binnen glijden, voor Willem II kreeg Boymans de bal er van dichtbij niet in, ook niet in tweede instantie. Heusinkveld bracht twee keer op miraculeuze wijze redding.

Subtoppers FC Eindhoven en FC Emmen stonden eveneens tegenover elkaar en ook zij kwamen niet tot een winnaar: 2-2. Roland Bergkamp zette Emmen in de 23ste minuut op voorsprong, maar Jasper Waalkens (strafschop) en Anthony van den Hurk bogen de achterstand voor Eindhoven om in een voorsprong. De drie punten leken in Noord-Brabant te blijven, maar Wouter Weghorst besliste in blessuretijd anders (2-2). Een minuut na de treffer kreeg Emmen-verdediger Tim Siekman zijn tweede gele kaart, maar de bezoekers uit Drenthe hielden met een man minder stand.

Op de ranglijst verandert er door de resultaten weinig in de subtop. Willem II, FC Eindhoven, De Graafschap en FC Emmen blijven respectievelijk derde, vierde, vijfde en zesde. Willem II en Eindhoven hebben 21 punten, één meer dan Emmen. De Graafschap heeft er negentien. Ook Sparta Rotterdam heeft er 21, maar speelt zondag nog thuis tegen Achilles '29. FC Dordrecht, dat met 23 punten aan de leiding gaat in de Jupiler League, gaat maandagavond op bezoek bij Jong FC Twente.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen