Groep G: Bosnië-Herzegovina dwingt WK-debuut af

Ger
15 oktober 2013, 23:26   Bijgewerkt: 15 oktober 2013, 23:50

Bosnië-Herzegovina heeft na acht mislukte pogingen eindelijk kwalificatie voor een groot toernooi afgedwongen. Het Balkanland zorgde voor die primeur dankzij een nipte zege in de afsluitende WK-kwalificatiewedstrijd tegen Litouwen: 0-1.

VfB Stutgart-aanvaller Vedad Ibisevic werd de held van Bosnië door na 68 minuten het enige doelpunt voor zijn rekening te nemen. Het was zijn achtste treffer in het WK-kwalificatietoernooi. Duizenden kilometers verder in Sarajevo barstte meteen na het laatste fluitsignaal een volksfeest los. Bij Bosnië had voormalig Jong Oranje-international Haris Medunjanin een basisplaats. De middenvelder groeide in Nederland op en speelde bij Sparta en AZ.

Directe concurrent Griekenland won eveneens, met 2-0 van Liechtenstein. Dimitris Salpingidis en Giorgios Karagounis scoorden. De Grieken sluiten de cyclus net als Bosnië af op 25 punten, maar door een veel minder doelsaldo kan de reis naar Brazilië nog niet worden geboekt. Via de play-offs volgt later dit jaar een herkansing.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen