Groep I: Spanje blijft Frankrijk voor in slotronde

15 oktober 2013, 23:28   Bijgewerkt: 15 oktober 2013, 23:34

Spanje heeft in de laatste speelronde in groep I in de WK-voorronde geen fout gemaakt. De regerend wereld- en Europees kampioen won dinsdag met 2-0 van Georgië en plaatste zich derhalve rechtstreeks voor het WK in Brazilië. Frankrijk is, ondanks een 3-0 overwinning op Finland, veroordeeld tot de play-offs.

Alvaro Negredo voor en Juan Mata na de pauze tekenden voor de Spaanse doelpunten tegen Georgië. Eerstgenoemde, afgelopen zomer voor 25 miljoen euro van Sevilla FC naar Manchester City verhuisd, was in de twintigste minuut al dicht bij de 1-0. Zijn omhaal vanaf de rand van de 'zestien' ging echter maar net naast. Even later had hij alsnog succes, waarna Mata Spanje definitief naar Brazilië schoot.

Spanje eindigt bovenaan in groep I met twintig punten, drie meer dan nummer twee Frankrijk. Les Bleus waren al zeker van minimaal een plek in de play-offs en dus kochten ze goed beschouwd niets voor een 3-0 thuiszege op Finland. Met een fraaie uithaal, die via de onderkant van de lat in het doel vloog, opende Franck Ribéry na acht minuten de score. Ook Joona Toivio (eigen goal) en Karim Benzema scoorden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen