Prandelli baalt niet van mislopen geplaatste status

16 oktober 2013, 10:48

Het mislopen van een geplaatste status bij de WK-loting in december is in Nederland een veelbesproken feit. Naast Oranje grijpt ook Italië waarschijnlijk naast de titel van groepshoofd, want het speelde zijn laatste twee duels gelijk en zag onder meer Zwitserland en Uruguay daardoor langszij komen. Bondscoach Cesare Prandelli zal er echter niet minder om slapen en hecht meer waarde aan de kwalificatie op zich.

"We hebben ons gekwalificeerd voor het WK zonder ook maar eenmaal verloren te hebben. Dat we de laatste twee duels dan gelijkspelen toont maar weer aan dat je altijd geconcentreerd en gretig dient te zijn", zei de coach tegenover RaiSport.

Kwalificatie kwam voor de Italianen nimmer in gevaar; de Azzuri hadden zich na acht wedstrijden al verzekerd van de groepswinst. De gelijke spelen tegen Denemarken en Armenië zorgden er echter voor dat Zwitserland, Colombia en Uruguay het land passeren op de wereldranglijst van komende donderdag. Italië kan nu alleen nog groepshoofd zijn als Uruguay naast WK-deelname grijpt. Die kans is echter niet heel groot, want Uruguay speelt in een beslissende play-off tegen het kleine Jordanië.

"Ik maak me geen zorgen over het feit dat geen groepshoofd zijn. Het is belangrijker dat we ons gekwalificeerd hebben", zei de coach. "Nu is het zaak om de prestaties van de spelers te beoordelen, zodat we tot een 23-koppig elftal kunnen komen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen