Cluj zet drinkgrage Tamas na een week op straat

16 oktober 2013, 16:19

Gabriel Tamas werd vorige week aangetrokken door CFR Cluj. De verdediger tekende een contract voor een jaar, maar heeft deze alweer in moeten leveren. De Roemeense topclub realiseerde zich dat Tamas niet alleen een drankverleden heeft, maar ook in de toekomst moeilijk van de fles af zal blijven.

Voetbal International schetst het verhaal dat hij op stap ging met kersverse ploegmaat Florin Costea, om zijn contract bij Cluj te vieren. Dat ging gepaard met de nodige alcoholische versnaperingen. Te veel, want in dronken toestand schopte hij stennis in een café.

Eerder die week ging hij tot diep in de nacht op stap met landgenoot Adrian Mutu, waarbij hij onder andere zijn peperdure horloge in een rivier gooide en aanstichter was van een vechtpartij. Het duo heeft al een berucht verleden: aan de vooravond van een interland met het Roemeense elftal zette het tweetal het op een zuipen. Beide kregen in eerste instantie een levenslange schorsing opgelegd voor de nationale ploeg, maar waren na drie duels toch weer welkom.

Het kan zelfs nog bonter: afgelopen zomer brak de 63-voudig international, uiteraard in stomdronken toestand, in bij een appartementencomplex. Bewoners en de gealarmeerde politie vonden de verdediger al slapend op de galerij. Hij vloog een agent aan en mocht in de cel zijn roes uitslapen. Daarop werd zijn contract bij West Bromwich Albion ontbonden.

Het rijke drankverleden van 'de Roemeense Paul Gascoigne' weerhield Cluj er niet van hem een contract aan te bieden. Vijf dagen na zijn presentatie kwam de club echter tot een zeker inzicht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen