Miyaichi ziet groei beloond worden met debuut

16 oktober 2013, 23:35

Ryo Miyaichi maakte in 2011 furore in het shirt van Feyenoord. De Japanse vleugelaanvaller tekende destijds een contract bij Arsenal, alvorens hij werd uitgeleend aan de Rotterdamse club. Nadat hij een tegenvallende huurperiode bij Wigan Athletic beleefde, debuteerde Mayaichi dit seizoen voor Arsenal in de Premier League.

Enkele jaren na zijn tijd in Rotterdam kijkt de Japanner met warme gevoelens terug op zijn Feyenoord-periode: “Ik voelde me zeer geaccepteerd door de supporters in Rotterdam. Ik apprecieer ook de bijnaam die ze mij gaven: Ryodinho. Maar als je mij vergelijkt met Ronaldinho dan zit daar nog een wereld van verschil tussen. Ik zal mijn best doen in zijn buurt te komen.”, zo stelt Miyaichi in Arsenal Player.

Miyaichi moest geduld hebben, maar mocht dus eindelijk zijn opwachting maken voor Arsenal in de Premier League. Het ging allemaal heel snel voor de pas twintigjarige Japanner: “Als ik terugkijk, zijn de laatste drie jaar voorbij gevlogen”.

Bij Arsenal kan de vleugelspeler de zure nasmaak van zijn Wigan-tijd, die gekenmerkt werd door blessures, wegspoelen: “Dat was een zware periode en soms ook frustrerend. Maar tegelijkertijd had het ook geen zin om ongeduldig te zijn. Ik moest me richten op mijn herstel en op sterker terugkomen.”

De jonge buitenspeler zit nog steeds in een groeiproces en maakt hierin de nodige stappen: “Het was moeilijk om de stap te zetten van Japan naar Europa. Ik had geen idee van de Engelse taal en de manier van leven, maar ik ben er nu aan gewend en geloof dat ik op dat punt ben gegroeid.”

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen