Groep D: Bayern superieur, Agüero held op verf

23 oktober 2013, 22:44   Bijgewerkt: 24 oktober 2013, 00:14

Titelverdediger Bayern München heeft ook zijn derde groepswedstrijd in de Champions League winnend afgesloten. De ploeg van coach Pep Guardiola rolde Viktoria Plzen woensdag in de eigen Allianz Arena met 5-0 op. Manchester City zegevierde met 1-2 op het geverfde veld van CSKA Moskou.

Bayern toonde voor eigen publiek geen enkele vorm van medelijden met Viktoria Plzen en liet de kampioen van Tsjechië volledig kansloos. Wel duurde het tot de 25ste minuut voor de score werd geopend. Franck Ribéry deed dat uit een strafschop, toegekend voor een overtreding van Roman Hubnik op Arjen Robben.

Manchester City had het in Rusland minder eenvoudig met CSKA Moskou, al had dat ook met het veld te maken. De grasmat in de Arena Khimki in Moskou, waar de temperatuur net boven het vriespunt lag, lag er belabberd bij. Om het aanzicht zo prettig mogelijk te maken, werd een likje groene verf aangebracht.

Daardoor zag het veld er nog enigszins goed uit, maar van mooi voetbal was geen sprake. In het eerste half uur viel er weinig te genieten in Moskou. Daarna werd het leuker en werd er zelfs twee keer gescoord in twee minuten.

Nog voor de pauze tekende Agüero ook voor de 1-2. Dit maal verrichte Alvaro Negredo met een prachtige voorzet vanaf rechts, gegeven met buitenkant voet, het voorbereidende werk. Naarmate de tweede helft vorderde, werd de druk van de thuisclub groter. De gelijkmaker bleef echter uit. Ex-VVV'er Ahmed Musa dacht wel te scoren met een prachtige uithaal, maar daaraan vooraf ging een overtreding van voormalig AZ-speler Pontus Wernbloom op Yaya Touré. Diep in blessuretijd had Honda nog de 2-2 op de schoen, maar Hart redde knap.

Bayern München gaat met negen punten uit drie duels aan kop in groep D, gevolgd door Manchester City (zes), CSKA Moskou (drie) en Viktoria Plzen (nul).

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen