Ruime zeges Valencia, Fiorentina; Swansea morst

24 oktober 2013, 23:01   Bijgewerkt: 25 oktober 2013, 00:05

Valencia heeft donderdag een doelpuntrijke zege op Sankt Gallen geboekt in de derde speelronde van de Europa League-poulefase. De Spanjaarden wonnen op het eigen Mestalla, waar de Nederlandse scheidsrechter Pol van Boekel de fluit hanteerde, met 5-1 van de Zwitsers.

Federico Cartabia was met twee goals belangrijk voor Valencia. Ook Francisco Alcacer, Ricardo Costa en Sergio Canales kwamen op het scoreformulier namens de equipe uit de sinaasappelstad. Stephane Nater redde een kwartier voor het eindsignaal met de 5-1 de eer voor Sankt Gallen.

Door een doelpunt van Michu in de 68ste minuut leek Swansea City ook drie punten te gaan pakken in het thuisduel met Kuban Krasnodar, maar in blessuretijd maakten de Russen via Djibril Cissé gelijk uit een penalty (1-1). Desondanks blijft de club uit Wales, waar Dwight Tiendalli in de basis stond en Michel Vorm en Jonathan De Guzman op de bank bleven, koploper in poule A. Swansea City heeft na drie wedstrijden zeven punten, één meer dan nummer twee Valencia.

In groep E zette Fiorentina ook zijn derde wedstrijd om in drie punten. De ploeg van coach Vincenzo Montella won in het eigen Stadio Artemio Franchi met 3-0 van het Roemeense Pandurii Târgu Jiu. De bezoekers hadden in de openingsfase het betere van het spel in Florence. Zo raakten ze de lat en voorkwam Fiorentina-keeper Neto met een uitstekende redding dat het 0-1 werd.

Daarna nam Fiorentina, dat aantrad zonder een aantal vaste basisspelers, het heft in handen. Dat leverde in de 26ste minuut de 1-0 op via Joaquin. De Spanjaard scoorde na een fraaie solo. Via Ryder Matos en Juan Cuadrado werd het uiteindelijk 3-0. La Viola kreeg genoeg kansen om er een echt pak slaag van te maken, maar was niet zorgvuldig in de afwerking. Dnjepr Dnjepropetrovsk won in dezelfde groep met 0-2 bij Paços de Ferreira, waardoor de Oekraïners in het spoor blijven van de Italianen. Fiorentina leidt met negen punten, Dnjepr heeft er zes.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen