'Rood' Standard en Zulte Waregem verliezen

24 oktober 2013, 23:13   Bijgewerkt: 25 oktober 2013, 00:07

De Belgische clubs hebben een vervelende Europa League-avond achter de rug. Standard Luik ging op bezoek bij Red Bull Salzburg, mede door twee rode kaarten, met 2-1 onderuit. Zulte Waregem verloor met 1-3 van NK Maribor. Eerder op de dag speelde Racing Genk slechts gelijk tegen Rapid Wien (1-1).

Mehdi Carcela-Gonzalez was zeven minuten voor de pauze de eerste Standard-speler die met een rode kaart (twee keer geel) van het veld werd gestuurd. Het werd echter snel weer tien tegen tien, want vier minuten later liep ook Red Bull Salzburg-speler Sadio Mané tegen zijn tweede gele kaart aan.

Jonathan Soriano bracht het Red Bull Salzburg-tiental in de 53ste minuut aan de leiding. Toen Kanu een kwartier later rood kreeg, en Standard dus verder moest met negen man, leek het gespeeld. Helemaal nadat Andre Ramalho Silva er in de 85ste minuut 2-0 van maakte. Toch kwam Standard, met Ronnie Stam op de bank, vlak voor tijd terug tot 2-1. Geoffrey Mujangi Bia bracht vanaf elf meter de spanning terug in Oostenrijk, maar de gelijkmaker bleef uit.

Eveneens in groep C won Esbjerg fB met 1-2 bij IF Elfsborg. Hans Henrik Andreasen maakte beide goals voor de Denen, bij wie de Nederlander Mick van Buuren een basisplaats had. Salzburg gaat met de volle negen punten aan de leiding in de poule, gevolgd door Esbjerg (zes), Standard en Elfsborg (beide één).

Door toedoen van oud-Roda JC-speler Davy de Fauw kwam Zulte Waregem in de twaalfde minuut nog wel op voorsprong tegen NK Maribor, maar Matic Crnic, Ales Mertelj en Dejan Mezga kantelden de score voor de Sloveense bezoekers (1-3). Door een rode kaart van Martin Milec (twee keer geel) speelde Zulte Waregem ruim een half uur met een man meer, desondanks bleef het bij 1-3.

Wigan Athletic en Rubin Kazan hielden elkaar in dezelfde groep (D) in balans: 1-1. Aleksandr Prudnikov zette de Russen na een kwartier spelen op voorsprong in Engeland, Nick Powell maakte vijf minuten voor rust gelijk. Rubin Kazan gaat met zeven punten aan de leiding. Wigan staat met twee punten minder tweede. Maribor bezet met drie punten plek drie, Standard is hekkensluiter met één punt.

In poule F is Eintracht Frankfurt nog altijd zonder puntenverlies. De Duitsers waren thuis met 2-0 te sterk voor Maccabi Tel Aviv, dankzij Vaclav Kadlec en Alexander Meier. Maccabi staat ondanks de nederlaag nog wel tweede, met vier punten. Girondins Bordeaux pakte tegen APOEL Nicosia zijn eerste punten. De Fransen wonnen voor eigen publiek met 2-1, door een laat doelpunt van Henrique.