Hernandez verlost dolend ManU, Suarez schittert

26 oktober 2013, 17:53   Bijgewerkt: 26 oktober 2013, 21:04

Manchester United is zaterdag ontsnapt aan een nieuwe teleurstelling. De ploeg van coach David Moyes stond op het eigen Old Trafford lang met 1-2 achter tegen Stoke City, maar won uiteindelijk met 3-2. Ondertussen bleef Liverpool in het spoor van koploper Arsenal. Mede door een hattrick van Luis Suarez waren The Reds op het eigen Anfield met 4-1 te sterk voor West Bromwich Albion.

Stoke City beleefde een droomstart op Old Trafford. Na uitstekend werk van Erik Pieters op de linkerflank opende Peter Crouch in al de vierde minuut, in twee instanties, de score: 0-1. Daarna bleven de bezoekers de bovenliggende partij in Manchester en legden ze de verdedigende zwakheden van de landskampioen meermaals bloot. Crouch, Marko Arnautovic en Jonathan Walters konden hun kansen echter niet omzetten in een tweede doelpunt.

Manchester United, dat ook aanvallend niet wist te imponeren, bleef zodoende in de wedstrijd en kwam in de 43ste minuut op gelijke hoogte via Robin van Persie. De Nederlander schoot raak in de rebound, nadat Wayne Rooney op Stoke-keeper Asmir Begovic was gestuit. Toch ging Stoke City rusten met een voorsprong. Oud-Tukker Arnautovic tekende met een heerlijke vrije trap voor de 1-2.

In het tweede bedrijf moest Manchester United komen, om de zoveelste blamage van het seizoen te voorkomen. De thuisclub zette wel druk, maar wist desondanks weinig te creëren. Toch slaagden The Red Devils erin om twee keer te scoren en dus de winst veilig te stellen. Uit een corner van Van Persie maakte Rooney in de 78ste minuut gelijk, een minuut later was Javier Hernandez verantwoordelijk voor de 3-2. De Mexicaan kopte van dicht bij raak op aangeven van Patrice Evra. Ondanks de zege blijft Manchester United achtste in de Premier League.

Manchester United heeft na negen wedstrijden veertien punten. Liverpool staat met zes punten meer op de tweede plaats, na een probleemloze overwinning op West Bromwich Albion (4-1). Arsenal gaat met 22 punten aan de leiding. De Londenaren wonnen eerder op de dag met 0-2 bij stadgenoot Crystal Palace.

Luis Suarez was andermaal goud waard voor Liverpool. De ex-Ajacied opende in de twaalfde minuut na een fraaie solo de score en tekende vijf minuten later voor de 2-0, deze keer met een prachtige kopbal vanaf de rand van het strafschopgebied. Tien minuten na de pauze was de voltooiing van de hattrick een feit. Via Daniel Sturridge scoorde Liverpool in de 77ste minuut voor de vierde keer. Dat was de 4-1, omdat James Morrison eerder vanaf elf meter iets terug had gedaan voor WBA.

Everton, zonder John Heitinga, klom naar een (voorlopig) derde plaats. Door goals van Romelu Lukaku en Leon Osman werd met 0-2 gewonnen bij Aston Villa, waar Ron Vlaar en Leandro Bacuna in de basis stonden. Norwich City, met Leroy Fer in de basis en de weer fitte Ricky van Wolfswinkel als invaller, speelde thuis met 0-0 gelijk tegen Cardiff City en blijft daardoor onder de rode degradatiestreep.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen