AS Roma met tien man naar negende zege

Ger
27 oktober 2013, 17:16   Bijgewerkt: 27 oktober 2013, 20:34

AS Roma blijft vooralsnog onverslaanbaar in de Serie A. De koploper zette zondag ook de negende competitiewedstrijd om in een zege. Bij middenmoter Udinese eindigde het in 0-1.

Invaller Michael Bradley, oud-speler van SC Heerenveen, nam acht minuten voor tijd het enige doelpunt voor zijn rekening. Basiskracht Kevin Strootman was in Stadio Friuli goed voor de assist. Roma speelde toen met tien man. Maicon incasseerde na 66 minuten zijn tweede gele kaart. Roma heeft vijf punten voorsprong op nummer twee Napoli, dat eerder op de dag Torino met 2-0 versloeg.

Juventus was voor eigen publiek met 2-0 te sterk voor Genoa. Beide treffers vielen in de eerste helft. Arturo Vidal scoorde vanaf elf meter, Carlos Tevez verdubbelde de marge. Juventus staat in punten gelijk met Napoli.