'Beckham wil investeren in eigen MLS-club'

30 oktober 2013, 13:50

David Beckham is nog niet klaar met voetbal binnen de Amerikaanse Major League Soccer. Na enkele jaren bij Los Angeles Galaxy te hebben gevoetbald, zou Becks nu voornemens zijn om een eigen voetbalclub op te richten.

Een anonieme bron deed tegen persbureau Associated Press uit de doeken hoe Beckham betrokken wil blijven bij het voetbal. Hij zou voor een toelatingsbedrag van 25 miljoen dollar zijn eigen MLS-team in Miami willen oprichten. De bron wilde anoniem blijven, omdat de plannen nog niet voor het publiek bestemd waren. De MLS zou bovendien nog toestemming moeten geven voor de plannen. Mede daarom is het niet zeker dat de club zich in Miami zou kunnen huisvesten.

Toch lijkt het gerucht wel levensvatbaar. The Guardian weet dat Beckham een optie kreeg om teameigenaar te worden, toen hij in 2007 tekende bij LA Galaxy. "We hebben met David Beckham gepraat over het mogelijke bezit van een club", zei MLS-vicevoorzitter Dan Courtemanche tegen hetzelfde medium. "We kijken uit naar de dag dat hij zijn eigen team heeft."

Op dit moment omvat de MLS negentien teams. Voetbal is nog altijd in opkomst in Amerika en daarom hoopt competitiedirecteur Don Garber over 24 teams te beschikken in 2020. Vanaf 2015 sluit New York City FC aan in de competitie, een voortvloeisel uit een samenwerking tussen Manchester City en honkbalclub New York Yankees.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen