VVV-coach: "Eerste fase goed door zien te komen"

30 oktober 2013, 14:30

Enkele maanden na de degradatie naar de Jupiler League speelt VVV Venlo toch weer tegen een club uit de Eredivisie. In de derde ronde van de KNVB Beker staan de Limburgers donderdag in het Abe Lenstra Stadion tegenover SC Heerenveen. René Trost, de coach van VVV Venlo, kijkt uit naar de wedstrijd in Friesland.

"Je mag er vanuit gaan dat SC Heerenveen in principe sterker is. Maar dat weten we. Het is in een wedstrijd als deze heel erg belangrijk om de eerste fase goed door te komen. Mocht ons dat goed lukken, dan is er een kans", zegt Trost, die met VVV Venlo momenteel zevende staat in de Jupiler League. Waar zijn ploeg in die competitie vaak als favoriet aan wedstrijden begint, zal dat donderdag in Heerenveen compleet anders zijn. "We zitten morgen in een goede uitgangspositie, de druk ligt namelijk volledig bij de tegenstander en dat is in de competitie maar al te vaak anders."

Voor VVV wordt het duel in Heerenveen de tweede wedstrijd binnen drie dagen, want het speelde maandag nog voor de competitie tegen Jong FC Twente. Dat hoeft volgens Trost echter geen probleem te zijn. "Fysiek is er geen enkel probleem met het team. Normaal gesproken is twee dagen na de wedstrijd een rustdag, maar dat kan in dit geval niet: het is namelijk ook de dag vóór de volgende wedstrijd. En dus hebben we op woensdag gewoon getraind. En dat ging prima. Geen van de spelers heeft lichamelijke klachten overgehouden aan het duel met  Jong FC Twente."

De wedstrijd tussen Heerenveen en VVV Venlo begint donderdag om 18.45 uur.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen