Verdediger Zomer kopt Heerenveen langs VVV

31 oktober 2013, 20:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

SC Heerenveen heeft zich donderdag ten koste van VVV Venlo geplaatst voor de vierde ronde van de KNVB-beker. De Friezen wonnen in het eigen Abe Lenstra Stadion door een rake kopbal van verdediger Ramon Zomer: 1-0.

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt in de 22e minuut. Zomer kopte uit een hoekschop van Magnus Wolff Eikrem binnen. VVV'er Jerold Promes raakte bij de corner geblesseerd aan zijn schouder en moest met een brancard van het veld worden gedragen. De Limburgers meldden later dat de schouder van de middenvelder uit de kom is geraakt.

Heerenveen kreeg met name in de tweede helft kans op kans, maar doelman Mäenpää en het houtwerk zorgden ervoor dat VVV mocht blijven hopen op meer. De Venlonaren kwamen echter niet verder dan enkele kleine kansen die de eveneens goed keepende Nordfeldt nauwelijks verontrustten. Heerenveen-trainer Marco van Basten boekte zodoende op zijn verjaardag een krappe overwinning in het bekertoernooi.

Afonso Alves was donderdag aandachtig toeschouwer in Friesland. De Braziliaanse aanvaller staat op het punt om terug te keren bij de club waarvoor hij in het seizoen 2006-2007 34 doelpunten maakte.