Sneijder valt geblesseerd uit bij zege Galatasaray

1 november 2013, 21:03   Bijgewerkt: 1 november 2013, 21:09

Galatasaray wist vrijdagavond met 2-1 te winnen van Konyaspor, maar zag dat Wesley Sneijder al na negen minuten geblesseerd naar de kant moest. Vlak hierna kwamen de bezoekers ook nog eens op voorsprong. Didier Drogba en Burak Yilmaz stelden uiteindelijk wel een zege voor Cimbom veilig, waardoor het Fenerbahçe op drie punten nadert in de Turkse Süper Lig.

Het begon allesbehalve rooskleurig voor de thuisploeg. Sneijder moest na negen minuten al vervangen worden door Emre Çolak. De Nederlander raakte geblesseerd na een mislukte schietpoging. Per slot van rekening kwam Konyaspor na een kwartier spelen op voorsprong. Galatasaray-doelman Fernando Muslera leverde de bal in, waardoor Recep Aydin de score kon openen.

In de tweede helft rechtte Gala de rug. Drogba bracht de stand gelijk op aangeven van Umut Bulut, alvorens Yilmaz de beslissende treffer voor zijn rekening nam. Aurélien Chedjou raakte nog de paal.

Zodoende boekt Galatasaray een belangrijke zege in de Turkse competitie, waardoor het koploper Fenerbahçe in het zicht houdt. Minder goed nieuws is dat Sneijder weer geblesseerd uitviel, terwijl hij juist de weg naar fitheid ingeslagen leek te zijn. Sneijder speelt met Oranje tegen Japan (16 november) en Colombia (19 november), maar het valt te bezien of de aanvallende middenvelder deze interlands kan halen.