Dordrecht vergroot gat met Willem II, Oss zegeviert

1 november 2013, 21:57

In de Jupiler League heeft koploper FC Dordrecht immens goede zaken gedaan, door in eigen huis de vloer aan te vegen met FC Den Bosch: 5-0. Concurrent Willem II ging met 3-1 ten onder bij Telstar, waardoor het gat tussen beide ploegen vergroot wordt. Hekkensluiter FC Oss won knap bij MVV Maastricht (1-2), waardoor het inloopt op Almere City FC, dat in eigen huis met tien man gelijkspeelde tegen Fortuna Sittard (1-1).

FC Dordrecht blijft vriend en vijand dit seizoen verbazen. De Schapenkoppen gaan fier aan kop in de Jupiler League en demonstreerden hun kwaliteiten vrijdag ook tegen Den Bosch. ADO Den Haag-huurling Giovanni Korte was wederom de grote man bij Dordrecht, door tweemaal trefzeker te zijn. De overige treffers werden gemaakt door Riahairo Meulens, Adnan Alisic en Andreas Luckermans.

Willem II zag de achterstand op Dordrecht oplopen tot zeven punten, nadat de Tilburgers met 3-1 de boot in gingen bij Telstar. Gaston Salasiwa en Calvin Mac-Intosh zorgden voor een 2-0 ruststand. Nadat Bruno Andrade de spanning vanaf elf meter terugbracht, stelde Tim Keurntjes de 3-1 zege veilig voor Telstar. Dat Kevin van Essen (Telstar) en Jeroen Lumu (Willem II) er nog met rood af werd gestuurd was niet meer van invloed op de eindstand.

FC Oss wist in De Geusselt met 1-2 van MVV te winnen. Guyon Philips was de grote man, met twee treffers. Danny Schreurs deed nog wat terug namens de thuisploeg, maar dit mocht niet meer baten. Almere City zag dat Stefano Lilipaly na een uur spelen met een rode kaart kon inpakken. Per slot van rekening bracht Patrick Amoah de bezoekers op voorsprong. Sven Nieuwpoort zorgde er uiteindelijk nog wel voor dat de ploeg uit Almere in eigen huis een punt uit het vuur wist te slepen: 1-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen