Zenit morst, CSKA en Dinamo foutloos

2 november 2013, 18:23

Zenit St. Petersburg is tegen puntenverlies aangelopen in de Russische competitie. De koploper moest zaterdag op eigen terrein tegen FC Amkar Perm genoegen nemen met een gelijkspel: 1-1.

De eindstand stond bij rust al op het scorebord. Portugees international Danny redde in de 38e minuut een punt voor Zenit, nadat de bezoekers halverwege de eerste helft op voorsprong waren gekomen via Phibel.

CSKA Moskou wist eerder op de dag de uitwedstrijd bij Volga Novgorod wél winnend af te sluiten. De regerend landskampioen van Rusland kwam in Novgorod terug van een achterstand: 1-2.

De doelpunten bij de Moskovieten werden gemaakt door Doumbia en Tosic. Na een half uur spelen had Shelton de thuisploeg nog op voorsprong gezet. Bij CSKA stonden oud-VVV'ers Musa en Honda, net als Wernbloom (ex-AZ) in het basiselftal. Elm (foto), ook oud-AZ, viel na rust in.

Stadsgenoot van CSKA, Dinamo Moskou, wist de thuiswedstrijd tegen Tom Tomsk met 1-0 te winnen. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Tom Tomsk-verdediger Bordachev. De Wit-Rus werkte de bal in de 42e minuut in eigen doel. Douglas en Wilshire (ex-FC Twente) stonden 90 minuten binnen de lijnen bij Dinamo. Zij kregen na rust gezelschap van oud-PSV aanvaller Dzsudzsak.