FC Porto morst, Sporting Lissabon loopt in

2 november 2013, 23:10

FC Porto heeft voor de tweede keer dit seizoen puntenverlies geleden in de Portugese Liga ZON Sagres. De landskampioen bleef zaterdag steken op een 1-1 gelijkspel in de uitwedstrijd tegen Belenenses.

FC Porto kwam na een half uur spelen wel op voorsprong in Lissabon. Eliaquim Mangala opende de score voor de Draken, maar drie minuten later legde Joao Pedro de eindscore namens Belenenses vast op 1-1.

Ondanks het gelijkspel gaat FC Porto nog wel aan kop op de ranglijst, met 23 punten uit negen wedstrijden. Het verschil met Benfica bedraagt wel nog maar drie punten. Die ploeg won vrijdag met 0-3 bij Academica Coimbra.

Sporting Lissabon nestelde zich naast stadgenoot Benfica op de tweede plaats, met een zwaarbevochte 3-2 thuiszege op Maritimo Funchal. Bij rust keek Sporting tegen een 1-2 achterstand aan, maar de net ingevallen Islam Slimani maakte in de 67ste minuut gelijk. Negen minuten daarna tekende Adrien Silva uit een strafschop voor de 3-2. De penalty werd overigens veroorzaakt door João Diogo, die topscorer Fredy Montero (negen goals) in de rug duwde en daarvoor zijn tweede gele kaart kreeg.