Atletico Madrid al voor rust klaar met Bilbao

3 november 2013, 18:49   Bijgewerkt: 3 november 2013, 21:03

In de Spaanse competitie blijft Atletico Madrid in het spoor van koploper FC Barcelona. De ploeg van coach Diego Simeone boekte zondag een 2-0 thuiszege op Athletic de Bilbao en verkleinde daarmee de achterstand op Barça, dat vrijdag de derby tegen Espanyol met 1-0 won, tot één punt.

Atletico was bij rust al zeker van de winst. David Villa opende in de 33ste minuut de score. De Spaanse goalgetter volleerde raak op een voorzet van Juanfran, waar aanvalsmakker Diego Costa net niet bij kwam. De clubtopscorer kwam acht minuten voor rust alsnog op het scoreformulier.

Koke bracht de Spanjaard in stelling met een steekpass. Na Erik Morán te hebben uitgekapt, schoof Diego Costa diagonaal binnen en tekende daarmee voor zijn dertiende treffer van het seizoen. Athletic de Bilbao, toch vijfde op de ranglijst, wist amper te imponeren. De Basken eindigden het duel met tien man, omdat Morán twaalf minuten voor tijd zijn tweede gele kaart ontving.