Groep D: City en Bayern zeker van laatste 16

5 november 2013, 22:35   Bijgewerkt: 5 november 2013, 23:20

Bayern München en Manchester City hebben zich dinsdag verzekerd van een plek bij de laatste zestien in de Champions League. De Beierse formatie versloeg in Tsjechië Viktoria Plzen met 0-1, terwijl City een maatje te groot was voor CSKA Moskou: 5-2.

Bayern München had het dinsdag nog knap lastig op bezoek bij Plzen. De ploeg van trainer Josep Guardiola had wel het betere van het spel, maar kwam pas na ruim een uur tot scoren. De net ingevallen Mario Mandzukic werkte een voorzet van Phillip Lahm tegen de touwen en besliste daarmee de wedstrijd.

City kende beduidend minder problemen met CSKA Moskou. De Citizens schoten uit de startblokken en stonden binnen het half uur met 3-0 voor. De grote man aan City-zijde was Sergio Agüero. De kleine Argentijn scoorde de eerste twee doelpunten en bereidde nummer drie van Alvaro Negredo voor.

Seydou Doumbia deed kort voor rust nog wel iets terug namens CSKA, maar na de thee was het opnieuw City dat de klok sloeg. Negredo maakte met twee doelpunten zijn hattrick compleet. De Moskovieten scoorden via een benutte penalty van Doumbia ook nog eenmaal.

Door de overwinningen van Bayern en City voegen beide ploegen zich definitief bij de laatste zestien in het Champions League-toernooi. CSKA heeft de beste papieren voor de derde plek. De Russen verdedigen een voorsprong van drie punten op Plzen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen