Groep G: Atletico ronde verder na simpele avond

6 november 2013, 22:47

Atletico Madrid is na vier speeldagen al zeker van een plek in de knock-outfase van de Champions League. De tweevoudig Europa League-winnaar won woensdag ook zijn vierde wedstrijd in groep G. Austria Wien werd met 4-0 verslagen.

Miranda, Raul Garcia en Filipe zetten Atletico voor rust al op een onoverbrugbare 3-0 voorsprong. Clubtopscorer Diego Costa kon een kwartier voor tijd ook nog een duit in het zakje doen, maar hij miste een strafschop. Zeven minuten later kwam de kersverse Spanjaard alsnog op het scoreformulier. Atletico heeft na vier duels de volle twaalf punten en is daarmee al zeker van groepswinst.

Zenit St. Petersburg staat tweede met vijf punten, gevolgd door FC Porto (vier punten) en Austria Wien (één punt). De strijd om de tweede plek lijkt dus te gaan tussen Zenit en Porto. De Russen sloegen eerder op de avond een aanval van de Portugezen af, door hen in eigen huis op 1-1 te houden.

Van de laatste 24 thuisduels in de Champions League moest Zenit alleen vorig seizoen de drie punten aan AC Milan laten, voor de rest pakten de Russen altijd minimaal één punt op eigen terrein. FC Porto zal dus met de nodige angst in de benen zijn afgereisd naar het Petrovskij Stadion, desondanks waren de bezoekers in de openingsfase duidelijk de bovenliggende partij.

Dat resulteerde na een kwart wedstrijd in de verdiende 0-1. Lucho Gonzalez kopte onberispelijk raak op een voorzet van Danilo vanaf de rechterflank. Lang hield de voorsprong geen stand; zes minuten later was het 1-1.

Hulk strafte geklungel in de Porto-defensie genadeloos af. Doelman Helton, Alex Sandro en Nicolas Otamendi leken alle drie voor de bal te gaan, maar twijfelden op het laatste moment allemaal. Hulk profiteerde. Omdat de Braziliaan een verleden bij Porto heeft, weigerde hij al te uitbundig te juichen.

Zeven minuten na de pauze had Hulk een uitgelezen kans om zijn voormalige werkgever nog meer pijn te doen. Vanwege een handsbal van Otamendi mocht Zenit een strafschop nemen, maar de inzet van Hulk was zo zwak ingeschoten, dat Helton de bal eenvoudig uit de (voor hem) rechterhoek kon halen. Daarna kreeg Zenit de betere kansen, maar wist dat niet in de score uit te drukken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen