Directeur Bijvelds vertrekt bij FC Den Bosch

6 november 2013, 20:40

Peter Bijvelds is niet langer directeur van FC Den Bosch. De Brabantse Jupiler League-club meldt woensdag in een persbericht dat beide partijen in gesprek zijn over de ontbinding van het contract. De dagelijkse leiding van FC Den Bosch zal in handen komen van Fred van der Hoorn. De 50-jarige voormalige verdediger is al technisch directeur in Stadion De Vliert.

Waarom Bijvelds vertrekt, meldt FC Den Bosch niet expliciet. Wel schrijven de Bosschenaren nieuwe stappen te zetten in de eerder ingezette financiële gezondmaking van de club. "De onlangs aangetreden Raad van Commissarissen is tot de conclusie gekomen dat de organisatie moet worden aangepast om toekomstbestendig te kunnen blijven. De druk op de inkomsten uit sponsoring en entreegelden maakt aanpassingen op korte termijn noodzakelijk", klinkt het.

Welke aanpassingen er gedaan moeten worden, wordt momenteel onderzocht. Wel zal FC Den Bosch moeten bezuinigen om geen liquiditeitsproblemen te krijgen. "Om de continuïteit van de club niet in gevaar te brengen, hoopt FC Den Bosch in sterkere mate een beroep te kunnen doen op vrijwilligers", gaan de Brabanders verder. "Vooralsnog zien directie en Raad van Commissarissen geen mogelijkheden om te bezuinigen op de direct voetbal-gerelateerde uitgaven van de club."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen