Willem II haalt uit, Helmond Sport verliest

8 november 2013, 21:57   Bijgewerkt: 8 november 2013, 22:03

Willem II heeft een eenvoudige avond achter de rug in de Jupiler League. De ploeg van trainer Jurgen Streppel zegevierde vrijdag in het eigen Koning Willem II Stadion met 5-0 over laagvlieger Almere City FC.

Ali Messaoud zette Willem II al binnen tien minuten op voorsprong, na gestuntel in de defensie van Almere City FC. Hicham Faik stond niet op te letten bij een doeltrap van Marco van Duin, waardoor Ruud Boymans de bal kon oppikken. De aanvaller bediende Messaoud en die tekende voor de 1-0.

In de daaropvolgende fase werd Almere City FC iets sterker, maar Boymans zorgde na een half uur voor de beslissing met een schot van bijna twintig meter van het Flevolandse doel. Drie minuten later was het duo assistgever Boymans- afmaker Messaoud ook verantwoordelijk voor de 3-0. Bruno Andrade voerde na ruim een uur de score, uit een penalty, op tot 4-0. Met een prachtige vrije trap bepaalde Norair Mamedov de eindstand in blessuretijd op 5-0.

Willem II neemt door de zege de derde plaats (tijdelijk) over van FC Eindhoven, dat zaterdag Achilles '29 treft. Willem II heeft 28 punten uit zestien wedstrijden. FC Dordrecht (32 punten) en Sparta Rotterdam (31) vormen de top-twee. Zij treffen elkaar zaterdag op het Rotterdamse Kasteel.

Helmond Sport had ook op 28 punten kunnen komen, maar verloor met 3-1 bij provinciegenoot FC Den Bosch. Benjamin van den Broek en Erik Quekel maakten in de laatste twintig minuten het verschil voor de Bosschenaren. Excelsior en FC Emmen hadden Helmond Sport kunnen passeren, maar morsten zelf ook punten. De Rotterdammers kwamen op bezoek bij hekkensluiter FC Oss niet verder dan een 2-2 gelijkspel, FC Emmen ging met 2-0 onderuit bij Fortuna Sittard. In het rechterrijtje had Jong FC Twente thuis geen moeite met Telstar (3-0).