Bayern loopt uit na verlies BvB; HSV onderuit

9 november 2013, 17:23   Bijgewerkt: 9 november 2013, 17:36

Bayern München heeft zaterdag uitstekende zaken gedaan in de Bundesliga. In de eigen Allianz Arena boekte de ploeg van trainer Josep Guardiola een plichtmatige overwinning op laagvlieger FC Augsburg: 3-0.

Boateng zette de Duitse lijstaanvoerder al na vijf minuten op voorsprong op aangeven van verdediger Dante. Franck Ribery maakte kort voor rust de 2-0. De Fransman had in München de Nederlander Paul Verhaegh als directe tegenstander. In de slotminuut maakte Müller vanaf de strafschopstip er nog 3-0 van.

De van een liesblessure herstelde Arjen Robben kwam het laatste half uur binnen de lijnen bij Bayern. De Nederlander verving Mario Götze.

De middag werd voor Bayern nog aangenamer doordat nummer twee Borussia Dortmund op bezoek bij VfL Wolfsburg pijnlijk onderuit ging. Die Borussen kwamen in Wolfsburg nog wel op voorsprong via Marco Reus, maar Rodriguez en Olic zorgden na rust voor de ommekeer: 1-2.

Nummer drie Bayer Leverkusen won in een spectaculair duel van het Hamburger SV van trainer Bert van Marwijk en kwam daardoor op gelijke hoogte met BvB. In Leverkusen werd liefst acht keer gescoord: 5-3.

Voormalig HSV-aanvaller Son was de matchwinner bij de thuisploeg. De Zuid-Koreaan maakte de 1-0, de 2-0 en de 3-2. Tussendoor hadden Beister en Lasogga de ploeg van aanvoerder Van der Vaart nog op gelijke hoogte gebracht. Kiessling en Castro zorgden voor de beslissing in de BayArena.

Lasogga maakte een kwartier voor tijd nog wel zijn tweede van de middag, maar de aanvaller kon daarmee niet voorkomen dat de ploeg van Van Marwijk in de onderste regionen van de Bundesliga-ranglijst blijft hangen.

Het Hertha BSC van trainer Jos Luhukay toonde veerkracht op bezoek bij 1899 Hoffenheim. De ploeg uit Berlijn zag het thuisspelende Hoffenheim door twee doelpunten van Salihovic terugkomen van een 2-0 achterstand, maar won alsnog: 3-2.

Schalke 04 boekte tenslotte een zwaarbevochten overwinning op Werder Bremen. In de eigen Veltins-Arena bogen Die Knappen een 0-1 achterstand (doelpunt Kroos) om in een 3-1 overwinning. De Schalke-doelpunten werden gemaakt door Boateng (twee) en oud-PSV'er Jefferson Farfan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen