Liverpool vergroot druk op Jol, Chelsea mazzelt

9 november 2013, 17:56   Bijgewerkt: 9 november 2013, 20:04

De druk op coach Martin Jol bij Fulham is weer toegenomen. De Nederlandse oefenmeester zag zijn team zaterdag kansloos onderuit gaan bij Liverpool: 4-0. Het is de derde nederlaag op rij voor Fulham in de Premier League. Tussendoor werden de Londenaren in de League Cup ook al gevloerd door tweedeklasser Leicester City. Stadgenoot Chelsea leek op het eigen Stamford Bridge te gaan verliezen van West Bromwich Albion, maar kwam diep in blessuretijd nog langszij: 2-2.

Fulham had weinig te vertellen in Liverpool. Vanaf het eerste fluitsignaal grepen The Reds de bezoekers uit Londen bij de keel. Al in de vijfde minuut kreeg Luis Suarez een prima kans na een fraaie aanval, maar deze wist keeper Maarten Stekelenburg, terug in de Oranje-selectie, nog weg te werken.

In de 23ste minuut werd Liverpool alsnog beloond voor de aanvalslust. Steven Gerrard legde een vrije trap op het hoofd van Suarez, die via Fulham-verdediger Fernando Amorebieta het net vond. Uit een corner zorgde Martin Skrtel drie minuten later voor het tweede doelpunt van de thuisclub.

Tien minuten daarna kwam Suarez zelf ook op het scoreformulier. De oud-Ajacied passeerde zijn voormalige ploeggenoot Stekelenburg na een mooie steekpass van Jordan Henderson. Vervolgens kreeg de Uruguayaan nog enkele mogelijkheden, maar hij moest tot de 54ste minuut wachten voor zijn tweede treffer. Gerrard ontfutselde de treuzelende Kieran Richardson de bal, vond Suarez en die was ervoor verantwoordelijk dat Stekelenburg opnieuw kon vissen. Vervolgens was Liverpool te slordig om er een echte monsterzege van te maken.

Chelsea ging thuis tegen West Bromwich Albion rusten met een 1-0 voorsprong. Samuel Eto'o opende kort voor de pauze, in de rebound op een schot van Eden Hazard, de score. West Brom, dat eerder dit seizoen al won op Old Trafford bij Manchester United, zette het duel na rust op zijn kop.

Shane Long maakte na een uur, in tweede instantie bij een corner, gelijk. Zeven minuten later zette Stephane Sessegnon West Brom brutaal op 1-2. Zijn inzet leek houdbaar voor doelman Petr Cech, maar die verkeek zich lelijk. Het foutje van de Tsjechische sluitpost kostte Chelsea echter niet de volle drie punten. In de vijfde minuut van de extra tijd scoorde Hazard uit een dubieuze strafschop, na een duel tussen Steven Reid en Ramires, de 2-2. Daarmee blijft Chelsea onder het bewind van José Mourinho ongeslagen op het eigen Stamford Bridge.

Southampton, met Jos Hooiveld op de bank, won thuis met 4-1 van Hull City. Adam Lallana nam met een fraaie solo het mooiste doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening. Dat was de 3-0. Leandro Bacuna legde de basis voor een thuiszege van Aston Villa op Cardiff City. De middenvelder brak in de 76ste minuut met een vrije trap de ban, via Libor Kozak werd het uiteindelijk 2-0. Naast Bacuna hadden ook Karim El Ahmadi en Ron Vlaar een basisplaats bij Aston Villa. Everton, waar John Heitinga geen speeltijd kreeg, scoorde niet tegen Crystal Palace: 0-0.

Liverpool komt door de zege op 23 punten uit elf wedstrijden. De achterstand op koploper Arsenal bedraagt nog maar twee punten, maar de Londenaren spelen zondag nog de kraker bij Manchester United. Southampton (22 punten) neemt de derde plek over van Chelsea, dat met 21 punten vierde staat. Fulham staat met tien punten nog boven de rode streep, maar de concurrentie komt later nog in actie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen