Dordrecht vloert Sparta, Eindhoven profiteert

9 november 2013, 20:42   Bijgewerkt: 9 november 2013, 22:53

Koploper FC Dordrecht heeft zaterdag een belangrijke slag geslagen in de strijd om directe promotie naar de Eredivisie. De Zuid-Hollanders wonnen op bezoek bij concurrent Sparta, de nummer twee van de ranglijst, met 2-3. Daardoor staan ze nu, na zestien speeldagen, vier punten los.

Sparta had in de kraker het thuisvoordeel, maar het was Dordrecht dat aanvankelijk de meeste aanvalslust toonde. Dat werd in de achttiende minuut beloond, met een doelpunt van uitgerekend Sparta-huurling Paul Gladon.

Nog voor de pauze liep Dordrecht uit naar een 0-3 voorsprong, door toedoen van Rihairo Meulens en Erixon Danso. Johan Voskamp en Mario Bilate zorgden na de pauze nog voor een spannende laatste tien minuten, maar ondanks een aantal Rotterdamse kansen voor 3-3 trok Dordrecht de drie punten over de streep.

FC Dordrecht heeft na zestien duels 35 punten, vier meer dan nummer twee Sparta. FC Eindhoven staat met dertig punten op plek drie. De Brabanders vloerden Achilles '29 met 3-1, door goals van Norichio Nieveld, Fries Deschilder en Jason Bourdouxhe in de eerste helft. Daniel van Straaten deed na de pauze iets terug voor Achilles.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen