Jong PSV doet goede zaken, Jong Ajax verliest

11 november 2013, 22:07   Bijgewerkt: 11 november 2013, 23:24

Jong PSV blijft het goed doen in de tweede periode. Nadat het maandagavond met 3-2 won van MVV Maastricht, gaat het gedeeld aan kop in deze periode. Jong Ajax bewees zichzelf een minder goede dienst door op de Toekomst met 1-2 te verliezen van De Graafschap en blijft zodoende bungelen in de onderste regionen van de Jupiler League.

Onder toeziend oog van een magere 60 toeschouwers (waarvan 25 MVV-fans) wist Jong PSV in de slotfase de zege naar zich toe te trekken. Tom van Hyfte zorgde voor een 0-1 ruststand, maar Peter van Ooijen en Menno Koch zorgden voor een Eindhovense voorsprong. Nadat Maic Sema de bezoekers weer op gelijke hoogte bracht, zorgde Alexander Jakobsen vlak voor tijd voor de winnende treffer namens Jong PSV.

Bij Jong Ajax beleefde Wang Chengkuai zijn debuut. De Chinees begon in de basis en verliet na ruim een uur spelen een veld, na wat anoniem te hebben gespeeld. Op de Toekomst zou een situatie in de tweede helft beslissend zijn voor het verloop van het duel. Nadat Sam Hendriks en Anco Jansen voor rust voor een 1-1 stand tekenden, kreeg Derwin Martina namelijk na een klein uur spelen een rode kaart. De Pool Piotr Parzyszek wist de daaruit voortvloeiende strafschop te verzilveren, waardoor de drie punten mee zouden gaan naar Doetinchem: 1-2.

De Graafschap klimt door de zege naar de vijfde plaats. Jong Ajax blijft zeventiende, slechts drie punten boven hekkensluiter FC Oss. Jong PSV meldt zich nadrukkelijker in de middenmoot, met de twaalfde stek. Het passeerde MVV, de tegenstander van vandaag. Jong PSV staat in de tweede periode gedeeld aan kop met Sparta Rotterdam en FC Dordrecht, ware het niet dat beloftenteams niet meestrijden om de periodetitel zelf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen