IJslands veld 'onbespeelbaar door sneeuw en kou'

12 november 2013, 13:55

Kroatië gaat vrijdag op bezoek in Reykjavik. Daar speelt het tegen IJsland de play-offwedstrijden voor het WK van 2014 in Brazilië. De Kroaten kijken uit naar het duel, maar doen dat met angst en beven. Van de kou, welteverstaan.

Verslaggevers van Sportske Novotski zijn al aanwezig in het land, en spraken van een "maanlandschap". "NASA-wetenschappers sturen astronauten hierheen. De bemanning van Apollo 11 bereidde zich tussen de IJslandse vulkanen voor op de eerste maanlanding. Aardbevingen komen hier bijna dagelijks voor", berichtten de verslaggevers. Ondertussen tweetten zij foto's van een veld, bedekt door een dikke laag sneeuw. Het zou er 7 graden onder nul zijn, terwijl het in Kroatië nog een graad of 10 tot 16 is.

Het Laugardalsvöllurstadion heeft echter ook een eigen Facebook-pagina en daarop is niets van dit alles te zien. Sterker nog, er worden foto's geplaatst van medewerkers die druk bezig zijn het veld in een optimale conditie te verkrijgen. Van een vlokje sneeuw is geen spraakje.  Bovendien is het volgens diverse weersites vandaag ongeveer een graadje onder nul vandaag (dinsdag). Voor vrijdag wordt een temperatuur van 7 graden boven nul voorspeld.

Tijdens de play-offduels kan IJsland zich voor het eerst plaatsen voor een WK-eindronde. Het land treft in Kroatië niet de meest gemakkelijke tegenstander, maar wellicht dat de relatief koude omstandigheden in het voordeel zijn van de IJslanders.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen