Bento: "Zweden in staat elke fout af te straffen"

13 november 2013, 13:44   Bijgewerkt: 13 november 2013, 13:56

De Portugese bondscoach Paulo Bento vraagt zijn spelers voorzichtig te zijn tegen Zweden. De twee ploegen nemen het vrijdag en dinsdag tegen elkaar op in de play-offs voor het WK van 2014. Elke fout kan volgens de coach afgestraft worden.

Bento acht de twee ploegen nagenoeg gelijkwaardig. "Zweden heeft veel kwaliteit. Ze zijn goed georganiseerd, en zijn in staat te reageren op tegenvallers", zei hij op de officiële UEFA-website. Daarmee doelde de coach op de wedstrijd tegen Duitsland, waarin de Zweden van een 4-0 achterstand terugkwamen op 4-4. "Ze geven nooit op, we zullen uiterst geconcentreerd moeten zijn."

Het is de derde keer op rij dat Portugal zich via de play-offs moet kwalificeren voor een mondiale eindronde. In 2010 en 2012 werd Bosnië-Herzegovina verslagen, zoals ook verwacht werd. De verhoudingen liggen nu anders, denkt de oefenmeester. "Er is nu geen favoriet. Ze zijn fysiek erg sterk. Niet alleen wat betreft dode spelsituaties, maar ook in het directe voetbal. Het wordt erg spannend. De eerste wedstrijd is thuis, die gaan we proberen te winnen."

Cristiano Ronaldo en Pepe keerden vandaag (woensdag) weer terug op de training. Ronaldo kampte met pijn aan zijn linkervoet, maar kan volgens Voetbal International vrijdag naar het zich laat zien gewoon spelen. De aanwezige media mocht slechts een kwartier toekijken hoe de Portugese ploeg zich voorbereidde op de cruciale duels, om de Zweedse ploeg niet wijzer te maken. Voor de Zweden is dat zelfs aanleiding om pas donderdag naar Lissabon af te reizen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen