Deschamps wil scenario van 1994 voorkomen

13 november 2013, 14:36   Bijgewerkt: 13 november 2013, 15:05

Didier Deschamps kijkt uit naar het tweeluik van Frankrijk met Oekraïne, in de strijd om een WK-ticket. De Franse bondscoach zit voor de zeventiende keer op de bank, en ziet de duels als de belangrijkste duels uit tot dusver. "We spelen twee keer in vijf dagen. We mogen geen steken laten vallen. Onze doel is helder: we moeten ons voor het WK plaatsen."

Hij verwacht dat Oekraïne flink tegengas zal geven. "Het is een goed georganiseerde tegenstander", zei hij op de UEFA-website. "Ze zijn fysiek sterk, en hanteren een agressieve speelstijl. Ik heb de afgelopen twaalf maanden veel wedstrijden van ze bekeken. Hun vleugelspelers zijn erg belangrijk voor ze."

Deschamps is gebrand op succes, want als speler liep hij zelf ooit plaatsing voor een WK op het laatste moment mis. Bulgarije scoorde in 1994 in blessuretijd een doelpunt, won daardoor met 2-1 en mocht ten koste van de Fransen de koffers inpakken. "Het mag dan inmiddels twintig jaar geleden zijn, maar het spookt nog steeds door mijn hoofd. Ik wil niet weer zo laat plaatsing mislopen."

Hij is zich bewust van het feit dat Oekraïne de afgelopen tien wedstrijden ongeslagen is. Bovendien werden sinds de komst van coach Mikhail Fomenko maar liefst zeven clean sheets behaald. De laatste tegengoal dateert alweer van 26 maart, toen Moldavië op bezoek kwam in Kiev. Een play-offwedstrijd wisten de Oekraïners echter nog nooit te winnen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen