"Honda vertoont overeenkomsten met Cruijff"

14 november 2013, 11:14   Bijgewerkt: 14 november 2013, 11:21

Keisuke Honda verruilde VVV Venlo eind 2009 voor CSKA Moskou. Het leverde de club een bedrag van een slordige acht miljoen euro op, een bedrag dat vandaag de dag nog zestig procent hoger ligt dan de jaarlijkse begroting van de club. De spelmaker is de komende dagen met Japan dicht bij de plek waar het allemaal begon, wanneer oefenduels met Nederland en België gespeeld worden.

Dat roept herinneringen op bij VVV-voorzitter Hai Berden. Honda vertoonde in zijn Venlose tijd enige overeenkomsten met Johan Cruijff, stelt de preses. "Hij is een beetje rebels, hij zoekt nooit de gemakkelijkste weg", aldus Berden tegen het ANP. "In het Japanse elftal claimde hij een basisplaats, door zich af te zetten tegen de sterk hiërarchische zienswijze van de bondscoach. Honda heeft zo voor een omslag gezorgd. Met die sterke persoonlijkheid lijkt hij wel op Cruijff."

De Venlose club is hem eeuwig dankbaar en had zelfs nog meer geld kunnen vangen voor de Japanse smaakmaker. "Helaas stapt hij nu transfervrij over naar AC Milan, en is hij niet doorverkocht. Anders hadden we in totaal zo'n tien miljoen euro gekregen. Maar hij heeft ons al genoeg geld opgeleverd. Daar ben ik hem heel dankbaar voor."

De overgang naar Milan is overigens nog niet geheel zeker. Diverse Italiaanse media meldden vorige maand al dat Honda in januari transfervrij overstapt naar de Rossoneri en ook coach Massimiliano Allegri liet weten dat de spelmaker zich in januari meldt in Milaan. De club zelf zwijgt echter nog op alle fronten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen