Chili verrast Engeland, Italië en Duitsland gelijk

15 november 2013, 22:59   Bijgewerkt: 16 november 2013, 00:01

Engeland heeft zich vrijdag in een oefenwedstrijd laten verrassen door Chili. Twee doelpunten van FC Barcelona-speler Alexis Sanchez waren The Three Lions te machtig op Wembley: 0-2. Italië en Duitsland hielden elkaar in Milaan op 1-1.

Sanchez opende al in de zevende minuut de score tegen Engeland. De Chileen van FC Barcelona kon ongehinderd raak koppen op aangeven van Eugenio Esteban Mena, aangezien Leighton Baines aan de verkeerde kant stond te dekken. In blessuretijd tekende Sanchez ook voor de 0-2. Dit maal rondde hij een counter, ingeleid door balverlies van Gary Cahill, af met een wippertje over Fraser Forster.

Italië keek thuis tegen Duitsland al binnen acht minuten tegen een 0-1 achterstand aan doordat Mats Hummels, via de binnenkant van de paal, raak kopte uit een hoekschop. In de 28ste minuut herstelde Ignazio Abate met zijn eerste interlandgoal de balans, na een combinatie met collega-verdediger Leonardo Bonucci. Duitsland kreeg daarna goede kansen om revanche te nemen voor de verloren halve finale op Euro 2012, maar het zat niet mee. Die Mannschaft raakte drie keer het houtwerk.