Olic: "Hebben laten zien dat we beter zijn"

18 november 2013, 11:49   Bijgewerkt: 18 november 2013, 13:58

Na de 0-0 in Reykjavik ligt in de play-off tussen IJsland en Kroatië alles nog open. De Kroaten hebben in de return het thuisvoordeel, maar weten ook dat ze moeten winnen om het WK te bereiken. Aanvaller Ivica Olic is er van overtuigd dat het gaat lukken.

"In IJsland hebben we al laten zien dat we beter zijn, maar helaas slaagden we er niet in om te scoren", zegt de oud-spits van Bayern München, momenteel actief voor VfL Wolfsburg, op de site van de UEFA. "Ik ben er zeker van dat het in Zagreb heel anders zal gaan, hun keeper gaat het moeilijk krijgen. We gaan vanaf de aftrap de aanval zoeken en druk zetten, in een poging IJsland te vloeren. Als we in aanvallend opzicht twintig procent beter spelen dan in Reykjavik, weet ik zeker dat we het WK halen."

In 1998, 2002 en 2006 was Kroatië van de partij op het WK, drie jaar geleden in Zuid-Afrika niet. Oud-international Davor Suker, nu de voorzitter van de Kroatische voetbalbond, hoopt dat het publiek in Zagreb de ploeg naar het WK in Brazilië kan helpen. "Ik roep al onze fans op om naar het Stadion Maksimir te komen en onze ploeg te steunen. Met jullie aan onze zijde kunnen we onze droom verwezenlijken."

In 1998, met Suker als topscorer, eindigde Kroatië als derde op het WK. In de strijd om de derde en vierde plaats was het land toen met 2-1 te sterk voor Nederland. In 2002 en 2006 wisten de Kroaten de eerste ronde van het WK niet te overleven.

Het duel tussen Kroatië en IJsland wordt dinsdag gefloten door Björn Kuipers.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen