Deschamps: "Creatief zijn en alles geven"

19 november 2013, 10:26

Frankrijk moet dinsdagavond flink aan de bak, wil het ook maar enigszins aanspraak maken op een WK-ticket. Het eerste duel van het tweeluik met Oekraïne werd met 2-0 verloren, waardoor kwalificatie dichterbij een utopie dan de werkelijkheid ligt. Een loodzware opgave, weet ook bondscoach Didier Deschamps.

"We moeten alles geven om tot een uitstekend resultaat te komen, zodat we ons kwalificeren", zei hij op de officiële UEFA-website. "Daarvoor zullen we ongetwijfeld met de nodige creativiteit moeten spelen, willen we het tij keren."

Hij zal zijn elftal op enkele plekken wijzigen. Laurent Koscielny is geschorst na zijn rode kaart in het heenduel, en Raphael Varane is een vraagteken wegens een knieblessure. Het lijkt erop dat Mamadou Sakho en Éric Abidal het centrale duo zullen vormen, al kan rechtsback Bacary Sagna daar ook uit de voeten.

Deschamps wil zich niet weer laten verrassen, zoals vrijdag het geval was. "We werden toen verrast door een team dat het potentieel volledig waarmaakte, terwijl wij maar matig presteerden. We zijn nu in opperste staat van concentratie voor het tweede duel. Oekraïne komt niet op bezoek om enkel de ruimtes klein te houden."

Mocht Frankrijk zich niet plaatsen voor het WK, dan is het voor het eerst sinds 1994 dat de Franse ploeg thuisblijft. Onder leiding van Gérard Houllier legde het team het af tegen Bulgarije (1-2), waardoor laatstgenoemde ploeg zich kwalificeerde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen