Stuivenberg: "Veel volwassener dan tegen Slowakije"

19 november 2013, 10:47   Bijgewerkt: 19 november 2013, 10:56

Jong Oranje speelde maandagavond met 1-1 gelijk tegen Jong Frankrijk. Bondscoach Albert Stuivenberg was prima te spreken over de prestaties van zijn ploeg in de vriendschappelijke confrontatie. "Een uitstekend resultaat tegen een toptegenstander", sprak hij.

Hij zag een groot verschil ten opzichte van het EK-kwalificatieduel met Jong Slowakije, afgelopen donderdag. "We speelden alweer veel volwassener. Het hele team heeft kunnen ervaren wat er aan de top nodig is qua arbeid en samenwerking", tekende Voetbal International op uit de mond van de oefenmeester.

Daarbij loofde hij Mickey van de Hart en Warner Hahn, die voor en na rust het Jong Oranje-doel verdedigen. "We moeten niet vergeten dat beide keepers ons op bepaalde momenten op de been hielden. Maar aan de andere kant waren er fases waarin de Fransen achter ons aan liepen. Ik kan alleen maar tevreden zijn over deze avond."

Jong Oranje hervat de kwalificatiecyclus voor het EK van 2015 op 28 mei 2014, wanneer het op bezoek gaat bij Jong Schotland. Momenteel bezet de ploeg de tweede plaats in Groep 3, met een achterstand van drie punten op koploper Jong Slowakije. De Nederlandse beloften hebben echter wel twee wedstrijden minder gespeeld.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen